IJslands kokende aarde

Een reis door IJsland. Juli 2012

Lidwina Charpentier heeft als beeldend kunstenaar deze reis gemaakt ,met als werktitel “IJsland tot op mijn huid”. Waaruit een aantal kommen, aardse zwavel potten, te voorschijn zijn gekomen. De spelonken en de gevormde aarde met zijn plotse diepe spleten overgroeid met in de diepte nog de wol van een verongelukt schaap. Het ervaren van dit fantastische land en de foto’s vormen de inspiratiebron. Met een koffer vol meegebrachte ijslandse wol zijn er nog andere werken ontstaan vanaf 2012.
Dit extreme land van vuur en ijs weergegeven in prachtige beelden. De stoom die uit de aarde komt. Het geluid dat het land maakt. Het bruist sist en borreld. Voor de rest is het er heel stil., verlaten en bijzonder. Ja er is ook groen en de huizen zijn van golfplaat en beton.
De lavavelden en stranden zijn intens zwart. In deze kaalheid is het de aarde met diversiteit aan kleuren, wat verwonderd. Evenals de schapen en paarden die net zo verschillen en hun schutkleuren hebben.
Zie het fotoboek om eventueel de werken beter te begrijpen.
U vind stukjes ijsland in de vorm van viltsculpturen die wonderwel een afspiegeling en een symbiose vormen met land en schaap.

klik hier voor de recensie Brabants Dagblad 4 okt 2012 ‘waar modder is, is leven’

Ijslands kokende aarde detail hotpot IJslandse kokende aarde detail lidwina charpentier                          IJslands kokende aarde hotpot foto Ties Charpentier